Vélemények

Dugas Erikával készítettem interjút aki a rajztanfolyam elvégzése után hosszú és kitartó munkával, lelkesedéssel napjainkban már a 3. kiállítására készül.

 

Részlet az interjúból...

„Eleve nehezen hoztam döntést, hogy jelentkezzem-e. Azt hiszem, hogy egyike voltam a leghitetlenebbeknek. Sok-sok órát töltöttem azzal, hogy az internetet bújtam információ után kutatva. Illetve Veled is több levelet váltottam, hogy minél jobban megerősíts abban: sikerülni fog!
Nehéz volt elhinni, hogy 4 nap alatt meg lehet tanulni rajzolni, viszont nagyon erős volt bennem a vágy, ezért igyekeztem nem tudomást venni a kétségekről….”

 

Tovább olvasom…

„Azt írtad a múltkor, hogy nem lehet az ember elég bátor. Valóban. Talán ezen biztatásod hatására mertem a természetbeli képet megrajzolni. Nagyon izgalmas volt. Mikor elértem a fű-fa-bokor részhez, kaptam csak igazán a fejemhez, hogy ilyenkor mi van, hogyan tovább??? És egyszer csak jött a ceruzából és a radírból (vagy belőlem?  a megoldás. Éjszaka fél egykor neki álltam hangosan ujjongani. Nagyon örültem. Zoli is odaszaladt, láttam az arcán a meglepetést, a csodálkozást és az elismerést…….

Én még mindig nem hevertem ki, hogy tudok rajzolni.

Szerinted, mikorra gyógyulok ebből ki?”

Dugas Erika (Miskolc)

„Nagyon örülök, hogy részt vettem a tanfolyamon. Szeretek rajzolni és most már sikerélményem is van. Persze tudom, hogy nem tökéletes a technikám és a „kész” rajz sem fénykép minőségű, de számomra nem is ez a cél. El tudom engedni azt a fajta igényemet, hogy minden ponton megegyezzen a két kép viszont arra törekszem, hogy magamból a lehető legtöbbet ki tudjam hozni.Első itthoni munkámat mellékelten küldöm (én büszke vagyok rá).

Üdvözlettel: P.S. Adrienn”

Pékné Sonkoly Adrienn (Veszprém)

„Megőrülök!

Akárhova megyek, mindenhol csak vonalak és tónusok…
Nagyon jó volt ez a négy nap! Minden várakozásomat felülmúlta. Felért egy kéthetes rekreációval.
És örülök, hogy megismerhettelek Benneteket!
Üdv!
Gábor”

Selmeci Gábor (Hidegkút)

„Először is köszönöm azt a 4 csodás napot, amivel megajándékoztál – gondolom nemcsak engem, hanem a többieket is. Azért mentem, mert a rajz, az alkotás érdekelt mindig, de az életem folyton másképp alakult, mintsem hogy a rajz belefért volna. „CSAK” figyelni tanítottál, s lám mindannyian milyen szépen rajzoltunk a végére. „

Horváth Zsuzsa (Veszprém)

„Nagyon szépen köszönöm, hogy elküldted a rajzokat. Olyan jó volt végig nézni az alkotásokat. Tudom, hogy bátortalan voltam a tanfolyamon, de az a tudás amit át adtál a tanfolyamon nem vész el, mert gyakorolni fogok. Sokat kell tanulnom, de szeretnék rajzolni.
Jó volt az a 4 nap. Kívánom, hogy még sok mindenkinek add át a tudásodat. Remélem egyszer én is küldök majd rajzot neked, azon leszek.
Még egyszer köszönöm, Baranyiné Andrea”


Baranyiné Andrea (Szeged)

„Így együtt látni a rajzokat, még elgondolkodtatóbb számomra a hogyan-tovább? kérdése. Egy biztos: én még „úton” vagyok az összeszedettségben és a szándékos figyelmem fejlesztésében. Természetesen, élmény és tanulás volt számomra ez a 4 nap. Neked köszönhetően remek hangulatú kis csapat jött össze. Kölcsönösen feltöltődtünk egymástól és gazdagabbak lettünk egy kis önismeretből is, ebben biztos vagyok.
Örülök, hogy megismerhettelek. Még egyszer köszönöm! Hédi”


Kónyáné Farkas Hedvig (Szeged)

„Köszönöm ismét és ezúton is a lehetőséget, tanítást, a képességeim kibontakoztatásához,
a folytatás már rajtam múlik, de ez a hosszú hétvége meghatározó alkalom volt számomra.
Kívánok én is még sok jó kurzust és lelkes rajzolni vágyókat és megerősítést, hogy érdemes foglalkoznod ezzel.”


Laurinyecz Barbara (Szeged)

„Nagyon jó élmény volt számomra ez a 4 nap. Feltöltött a rajzolás, de egyben nagyon fárasztó is volt. Sokat tanultam, köszönet érte. Az órák is jó hangulatban teltek, sajnálom hogy ilyen hamar vége lett…
Már alig várom, hogy neki üljek egy újabb portré rajzolásnak.
További jó munkát!
Kitty”


Molnár Kitti (Pécs)

„Ezúton szeretnék köszönetet mondani neked. Fantasztikus 4 nap volt a számomra, még most is alig hiszem el, hogy a rajzokat én készítettem. Már megvettem az „alapanyagokat” a rajzoláshoz…Majd jelzem, hogy sikerültek…”

Guerreiro Anett (Veszprém)

„Minden percét élveztem ennek a négy napnak, és azt gondolom, ezt mindannyiunk nevében mondhatom.
Folyamatosan tartom az élménybeszámolókat, a családom, ismerőseim el vannak ájulva a rajzaimtól…
Köszönöm neked még egyszer ezt a nagyszerű élményt. Nagyon rá vagyok most zsongva a rajzolásra, úgyhogy remélem hamarosan küldhetek képet a „műveimből” is!
További sok sikert és lelkes tanítványokat kívánok!”

Sárközi Ilona (Veszprém)

„Köszönöm a képeket, nagyon jó volt újra nézni és újra „élni” egy kicsit a hétvége hangulatát.
Nekem nagyon sokat adott a tanfolyam. Hálásan köszönöm. A sok „fizikai” hatás mellett
rengeteg új dolgot láttam meg önmagamból, és sok eddig ismert vonásom
is megerősítést nyert. Szóval, önismereti tréningnek sem volt
„utolsó”. Ha még emlékszel, én egy álmom miatt mentem el a tanfolyamodra. Azt
álmodtam, hogy a rajz és a (vers)írás a szívem szenvedélye. A rajz –
eddig – teljesen távol állt tőlem, verseket meg már jó ideje nem
írtam. Aztán tegnap – miközben a kalligráfia után kutakodtam a neten –
„láttam” magam előtt egy „képet”: egy papírlapot láttam, amin valami
vers-féle volt gyönyörű cirkalmas betűkkel írva, és mellette, szinte a
szövegbe olvadva egy rajzolt kép. Ilyeneket szeretnék csinálni!”

Sadler Viktória (Veszprém)

„Ha emlékszel még rám, az elsők között voltam aki a rajztanfolyamodon részt vettem Debrecenben. Azóta mar készítettem több portrét is, és festegetek is. Jelenleg Londonban élek. Első portrém itt kint a Királynőről készítettem, amit meg is köszönt, levelet kaptam a Buckingham Palotából, amire büszke vagyok, és megköszönöm neked hogy megmutattad mi a valódi érték magunkban. A képeim, portréim itt a facebook oldalon fel vannak töltve, és boldog lennek ha megtekintened és véleményt írnál róla, mit hogyan javítsak még. Nagyon örülnék ha szakmai kapcsolatban lennénk. Köszönöm a tanításodat. Üdvözlettel, Kisné Julika.”

Kisné Julika (Debrecen)

 

„Köszönet a képekért és a tanításért. Még mindig a tanultak hatása alatt vagyok. Minden nap gyakorlok és már nem ismerem fel az ismerősöket az utcán, mert mindenki egy két dimenziós vonalkapcsolódás.
Még egyszer köszönöm,
Judit”

Bayer Judit (Pécs)

„Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy részese lehettem ennek az igazán szép és hasznos négy napnak. Sokat tanultam, tapasztaltam minden területen. Szegényebb lennék, ha ez nem adatott volna meg, többek között azért is, hogy megismerhettelek Téged, és kedves rajzoló társaimat is. Minden jót kívánok Neked a továbbiakban és még egyszer köszönöm!
Ica”

Csuti Ilona (Pétfürdő)

„Nagyon szépen köszönöm a képeket!! Nagyon jók lettek!! Nagyon örülök, hogy megtanítottad nekem a rajzolást! Nem gondoltam volna, hogy ilyenre is képes vagyok!! Nagyon tetszik! Igaz, nagyon sokat kell gyakorolni! Talán egyszer nekem is olyan jók lesznek a rajzaim, mint néhány embernek ott a tanfolyamon! Most próbálom megcsinálni a portrét! Szerintem egyre jobban hasonlít a Juditra! Sokat javítottam már rajta! De még nagyon sok mindent kell rajzolni, tónusozni! Hogyha sikerül és készen lesz elküldöm majd!
Még egyszer köszönöm!!
Üdv.: Tünde”

Kriszt Györgyné Tünde (Komló)

„Köszönöm szépen a tanítást! El sem hittem volna, de tényleg igaz, hogy utána napokig ha egy ember szemébe néztem, rögtön az árnyékolást, és legfőképpen a világos részeket vettem rajta észre, nem pedig a szemet, mint egészet!
Dóri”

Sz. Dóra (Kaposvár)

„De kedves vagy hogy elküldted ezeket! Köszönöm szépen!
Ja, és nagyon meglepődtem hogy ennyi kép van, én csak egyszer láttalak fotózni. Vicces, hogy mennyire bele lehet merülni a rajzolásba! Tiszta meditatív. Sose gondoltam volna.
Minden jót kívánok Neked,
és köszönöm hogy megtanítottál rajzolni!
Üdv!
Zsuzsi”

Singer Zsuzsa (München)

„Megkaptam a képeket, amiket készítettél rajzainkról Veszprémben. Én már ki is nyomtattam őket, és beraktam egy kis albumba, ahol ilyen ereklyéket gyűjtök.
Nekem nagyon sokat jelentett ez a tanfolyam, és remélem, hogy a jövőben mindezeket hasznosítani is fogom.
Te igazán egy kedves, aranyos és főként türelmes kis emberke vagy, igazi kincs.
Na de nem akarlak dicsérni.
További szép napot, szép nyarat, és amit csak kívánsz!
Szeretettel: Horváth Klári”

Horváth Klára (Veszprém)

„Nagy örömet szereztél azzal, hogy láthatom a képeimet a többiekével együtt. Köszönöm!
Azóta amerre csak járok, hirdetem a tanfolyamot.  Elég sok emberrel beszéltem, akik érdeklődve hallgattak, remélem össze tudok szedni párat novemberig. Nehezebb óráimban ( ma egész nap a „gépben” ültem , és vizsgáltam) mindig eszembe jut az a felhőtlen pár nap, amikor az agyam kikapcsolva nagyon jól éreztem magam a rajz közben. Nem is hiszed, milyen jót teszel ezzel az embereknek.
Arról nem beszélve, hogy eddig, aki látta, el van ájulva az „indián” portrémtól, pedig úgy gondolom elég kezdetleges. Ez nekem sikerélmény, és segít az elég ingatag önbizalmam megtámogatásában. Lassan majd felveszek én is egy rajztáblát megint, és elkezdek rajzolni, eddig nem futotta időből.
Szerintem mindegyikünk örül, hogy megismert. Ha erre jársz, nyugodtan keress, amiben tudok segítek.
Jó munkát, és szép napokat kívánok szeretettel:
Magdi”

Fülöpné Magdi (Pécs)

„Nagyon köszönöm ezt az örök élményű négy napot.
Azt hiszem feledhetetlen marad számomra.
(gyors regenerálódást a csapat után)
Üdvözlettel:
Gálikné Éva”

Gálikné Bálint Éva Zsuzsanna (Gerendás)

„Köszönöm, hogy átküldted a képeket!
A kevésbé sikerült rajzokat kijavítottam, már jobban tetszenek. Nagy élmény volt számomra ez a négy nap, önismereti téren is, ami arra sarkallt, hogy változtassak néhány dolgon. Köszönöm, tudtam, hogy részese kellett, hogy legyek!
Kata”

Buda Katalin (Veszprém)

Köszönöm, hogy gazdagítottad a tudásom, és egy olyan látásmódra tanítottál, meg ami nem csak a rajzolásban segít, de a mindennapjaimban is másképp látok bizonyos dolgokat…Rengeteg új gondolatok, ötletek fogantak meg elmémben és alig várom, hogy megvalósítsam őket… Ahogy megvalósítom őket, elküldöm neked és várom majd a véleményeidet… Még egyszer köszönöm, amivel meggazdagítottál és nagyon örülök neki, hogy megismerhettelek…
Szép napot!
Sanca”

Gombkötő Sándor (Szolnok)

„Soha nem gondoltam volna, hogy én is képes vagyok rajzolni, amíg meg nem tanítottad, hogy hogyan kell nézni a dolgokra. Köszönöm! Egy élmény volt az a négy nap!
További sok sikert!
Üdv: Anikó”

Bor Anikó (Orosháza)

„Először is nem győzök elég hálás lenni, hogy én eljutottam hozzád, erre a tanfolyamra. Valami hihetetlen élményt szereztem, amit soha nem fogok elfelejteni. Új látásmódom lett, másként látom magát az alkotást is, a tárgyakat, az embereket, mindent. Mindenkinek mesélek róla még mai napig is és alig akarják elhinni, hogy ez valóban lehetséges. Nagyon köszönöm neked, hogy megmutattad a rajzolás rejtélyeit, szépségeit ! Kívánom, hogy még sok helyre vidd el a tudásod, hisz kivételes tehetség vagy !!!
További jó munkát, alkotást ! Remélem csak terjed, terjed a neved…Csak így tovább.”

Salánki Laura (Hegyközszentmiklós)

„Az elmúlt időszakban elkészítettem a tajvani nagykövet asszony portréját, amit ajándékként, a volt általános iskolám által el is juttattam hozzá. Képzeld, még egy levelet is küldött, amiben megköszönte és megdicsérte a „művemet”

Sali Éva (Veszprém)

„Emlékszem mennyire kakukktojásnak éreztem magam a tanfolyamon, talán még emlékszel, hogy én nem a rajzolás miatt mentem, azt bónusznak tekintettem, és megmondom őszintén, nem hittem abban, hogy 4 nap alatt meg lehet tanulni rajzolni. Sokszor el se hittem, hogy jómagam készítettem a rajzokat.
Mostanság elég kevés időm van rajzolni, de úgy átadtad a tudásod, hogyha valaki csak pár havonta rajzolgat, akkor is látványos a fejlődés. Az is nagyon sokat segít a hobbimban és a munkámban, hogy megtanítottad kikapcsolni az agyam.
Köszönöm a türelmed és a segítséged! Nagyon hálás és büszke vagyok arra, hogy Tőled tanulhattam!
További sok sikert!
Zsuzsi”

Agrinás Zsuzsanna (Pécs)

„Köszönöm a képeket és a rajztanfolyamot is. Remek élmény volt, és nagyon sokat sikerült tanulni belőle. Nagyon jól csinálod.
Remélem, lesz időm, és tudok majd rajzokat küldeni.”

Lábadi Árpád (Pécs)

„Örülök, hogy elmentem a tanfolyamodra! Általános iskola végére teljesen abbahagytam a rajzolást/kerámiázást, pedig akkoriban kiemelkedően ment (főleg a kerámia). Évek óta bántam ezt a döntésemet, de mégse rajzoltam, mert úgy éreztem hogy már túl késő újra belevágni, nem fog menni, ügyetlen vagyok, mivel megragadtam az általános iskolai szinten. Ez a tanfolyam adott egy „löketet”, hogy belekezdjek. Megismertem ezt a szemléletet, mely által sokkal pontosabban, arányosabban lehet ábrázolni. Újra éreztem, hogy mennyire jó dolog rajzolni, miért is szerettem régebben, teljesen kikapcsolt. És természetesen a sikerélmény is örömet okoz, hogy tetszik a környezetemnek amit csinálok!
Képzeld, feltöltöttem néhányat a műkörmös facebook-os oldalamra… Ma 2 vendégemtől is jött megrendelés. Még fizetni is akartak érte… Nem is gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz.
Az egyik kép jövő heti határidőre kell, szülinapi ajándéknak szánják. Hát kíváncsi leszek, hogy segítség nélkül menni fog-e…. Meglátjuk. Remélem. Holnap veszek papírt és nekikezdek.”

Hradszky Mónika (Kecskemét)

„Köszönöm mindazt amit a 4 nap alatt átadtál, végtelen türelemmel, alázattal, pontossággal, lelkiismeretességgel! További sok sikert kívánok a munkádhoz!”

Erdődiné Bárány Brigitta (Kecskemét)

„Nagyon szépen köszönöm a fotókat.
Mosolyogva nézegetem őket. Jó volt látni a „munkáimat” más szemszögből is. A rajzolásra még nem volt időm
ráhangolódni. Egyenlőre mindent két dimenzióban
nézek és tele vagyok ötletekkel.
Köszönöm a lehetőséget hogy rész vehettem a
tanfolyamon. A technikai tudás mellett úgy érzem
mentálisan is feltöltődtem.
Köszönettel: István”

Kovács István (Székesfehérvár)

Kapcsolódó képek:

2 hozzászólás

  1. Köszönöm ezt a négy napot! Csodát tettél, megtanítottál úgy és azt látni, amit valójában kell. Most először érzem azt, hogy nem csak „elég jó”, amire képes vagyok, hanem (persze még sok gyakorlással) lehet „nagyon jó” is. Mindezeken túl pedig elindítottál valami olyan új dolog felé, amire már nagyon régóta várok.

Vélemény, hozzászólás?