Rajzklub

Szakadj le a hálóról!

Virtuális „valóság” helyett gyere igazi közösségbe hús-vér emberek közé ahol valós élményeket élhetsz át. Megtapasztalhatod a saját figyelmedet a rajzolás során.

 

Alkothatsz, fejlesztheted magad. A rajzolás egy éber meditáció amelyet ha közösségben gyakorlunk akkor egy olyan teret hozhatunk létre ami segít minket mélyebben a jelenbe helyezni.

 

Emellett új embereket ismerhetsz meg, megtanulhatsz rajzolni és fejlesztheted a figyelmedet, ebből kiindulva önmagadról is sokat tanulhatsz.

Ajánlom neked a rajzszakkört...

Rajzklub - Rajzszakkör Szeged
Kézrajz térből

Mit fogunk tanulni a rajzszakkörön?

A fő téma a realisztikus rajzolás. Ezen belül is elsősorban a térből rajzolás. Emellett megtanulunk képről is rajzolni. A térből és a képről rajzolás között jelentős különbség van az „igazi” rajzolás alapja a térből rajzolás.

 

Ha tudsz térből rajzolni realisztikusan akkor ezt a rajzolás különböző elágazásaiban is hasznosítani tudod majd. A rajz-körben a saját figyelmedet fejleszted éppen ezért a figyelmedre hagyatkozva fogsz mindent megrajzolni, mindenféle mankó nélkül (pl. segédvonalak, vonalzó, rácsháló használata stb.)

Témakörök a rajzolásban amelyekbe belemélyedünk (nem időrendi sorrendben)

Példa egy ilyen önfejlesztő és közösségfejlesztő rajzfoglalkozásra

A csoportban van egy téma (bármi lehet) középen amit rajzolunk. Körbe üljük, mindenki elkezdi rajzolni és egy idő után mindenki tovább ül eggyel és folytatja a másik rajzát.

Mit adhat és mit tapasztalhatsz meg ha részt részt veszel rendszeresen ilyen feladatban?

Önismeretet – azt, hogy hogyan működsz és reagálsz bizonyos helyzetekben, amelyeket valószínűleg a mindennapokban elkerülsz. Lehetőséged nyílik ezt megfigyelni, igény esetén közösen meg tudjuk beszélni a tapasztalatokat. Kit milyen hatás ért, hogyan reagálta le stb.

 

Közösségben való együttműködés – reakcióképesség az elénk táruló feladat hatására. A közös cél együttműködés előtérbe helyezése az egod kiiktatása.

 

Kreativitás, probléma megoldóképesség – megfigyelheted, hogyan tudsz reagálni az eléd táruló új helyzetre és egyúttal a gyakorlatban fejleszteni is tudod magad. 

 

Rugalmasság fejlesztése – azt hitted rugalmas vagy…kiderül.

 

Versenyszellem kiiktatása – maximalizmus elengedése a gyakorlat során.

 

Elengedés, görcsös ragaszkodás – el tudod engedni a rajzodat..nézzük meg. Persze az egy dolog, hogy arrébb ülsz de mit érzel?

 

Bizalom – bizalom alakul ki saját magaddal szemben ha minél több helyzetet átélsz függetlenül annak eredményétől.

 

Figyelmed fejlesztése – hatványozottan igaz.

 

Rajztechnika fejlődése – nem utolsó sorban.

Az, hogy ki hogyan éli meg és mit hoz ki belőle milyen változást indít el az mindenkinél egyedi. Itt csak egy pár általános fogalmat írtam le amelyekkel valószínűleg a legtöbben szembe találkoznak majd.

Rajzklub - Rajzszakkör Szeged
Térből rajzolás élő modell után

 

 

Amikor eljössz rajzolni mindent hozol magaddal éppen úgy ahogyan a mindennapokban is. Ez azt jelenti, hogy rajzolni is úgy fogsz és úgy reagálsz rajzolás közben is ahogyan azt más helyzetekben is tennéd.

 

Kitől tanulhatsz? 

Itt egy rövid bemutatkozó rólam: Kapcsolat 

A rajzaimat itt tudod megnézni: Rajzaim

Hány éves kortól ajánlom!

Felső korhatár nincsen!

Az alsó korhatárt 12 éves kornál húztam meg de ez csak javaslat ha úgy érzed eltökélt vagy és szeretnél fejlődni akkor próbáld ki nyugodtan aztán meglátjuk mit tudunk kihozni belőle.

 

Lehetőség van gyerekcsoportba is járni: Rajztanítás gyerekeknek.

 

Még egyszer kihangsúlyozom, hogy teljesen kezdő szintről indulunk és nem kell hozzá tehetség, rajzkészség, ha tudsz felismerhető pálcika embert rajzolni akkor már elkezdheted.

 

Ha kedvet kaptál vagy kipróbálnád akkor gyere el az első alkalom (1,5-2 óra) ingyenes.

 

Úgy érzed lenne kedved rajzolni de azt gondolod béna vagy a rajzoláshoz akkor is nyugodtan gyere el a rajzolás tanulható mindenki számára.

 

Nincs mit veszítened de ha eljössz és teljesen kezdő vagy akkor garantálom neked, hogy pár alkalom után másképpen fogsz tekinteni a rajzolásra, mint előtte.

 

Egyébként elsősorban kezdőknek szól a rajzklub mivel ez egy most induló kezdeményezés így még nincs haladóbb csoport. Szóval nem kell amiatt aggódnod, hogy belecsöppensz profik közé.

 

Viszont ha már jól megy a rajzolás de szeretnél közösségben rajzolni akkor a későbbiekben lehet majd csatlakozni ilyen csoporthoz is.

Rajzklub - Rajzszakkör Szeged
Cipőrajz térből!

Alkossunk együtt egy olyan közösséget ahol valódi dolgokat tapasztalhatsz meg ahol figyelünk arra ami előttünk van, figyelünk magunkra és egymásra is. Sajnos manapság egyre kevesebb élő közösség van a virtuális háló miatt, ha érzed ennek a súlyát és szeretnél részesen lenni és még rajzolni is van kedved akkor gyere és próbáld ki.

 

 Mennyibe kerül?

Egy alkalom 1,5-2 óra hosszú és 4 alkalmas bérletet lehet váltani amelynek az értéke 10.000Ft.

 

Tehát 6-8 óra rajzolás összesen.

Ebből a 4 alkalomból 2 halasztható vagyis ha nem tudsz eljönni akkor nem számít bele nem kerül levonásra.

 

Ha valaki egy hónapban egyszer-kétszer kimarad az még pótolható de ha csak alkalomszerűen akarsz vagy tudsz járni az is megoldható viszont akkor előfordulhat, hogy csak belecsöppensz valami olyan témába amit nem biztos, hogy egyből fogsz tudni de természetesen segítek benne.

 

Az alkalmi órák díja: 3.000Ft/alkalom

Időpont

Több csoport indulását is tervezem különböző időpontokban éppen azért mert többen jelezték, hogy például napközben jobb lenne vagy délelőtt

 

Természetesen esti csoport is lesz mert a legtöbb embernek mégis csak a kora esti időpont lesz leginkább a megfelelő.

 

Az eddig kialakult (kialakulóban lévő) időpontok:

Hétfő: 16:45 – 18:15

Hétfő: 18:30 – 20:00

Csütörtök délelőtt 10:00 – 11:30 (két hetente) 

 

Lehetséges csoportok (kellő érdeklődő esetén):

  • Csütörtök 18:30 – 20:00 (két hetente)
  • Gyerek csoport (Időpont kialakulóban)

 

Ha érdekel és szeretnél járni ilyen rajzklubba akkor kérlek jelezd nekem az alábbi igényfelmérő lapon.

 

Kérlek az üzenetbe írd bele, hogy melyik időpont (időpontok) megfelelőek számodra. Bármilyen más időpont lenne megfelelő azt is írd meg!

 

Kötelezettséggel nem jár!  Amint összejön annyi ember, hogy érdemes elindítani keresni foglak és egyeztetünk.

Ha kérdésed észrevételed van, üzenetben azt is megírhatod!

 

Igényfelmérő és jelentkezési lap rajzklubra

(Csak ezzel kapcsolatban fogok levelet küldeni!)

    Kapcsolódó képek: