Rajzoktatás magánórában Szegeden!

Érdekel a rajzolás de nincs rá egyben ennyi időd?

A rajztanfolyam 4 nap 32 óra szóval elég intenzív és igénybe veszi az ember figyelmét de hatása is jelentős érezhető.

 

Persze nem mindenki képes elszakadni ennyi időre a munkából, otthonról a megszokott életéből. Ha ebbe a kategóriába tartozol viszont szeretnél rajzot tanulni akkor a magánórák keretein belül tudok veled foglalkozni.

 

Rugalmasan annyi időt szánsz rá ami számodra a legmegfelelőbb és figyelembe veszem azt, hogy milyen mértékben haladsz tehát a tananyag teljes mértékben hozzád van igazítva. 

Valamilyen speciális dolog érdekel a rajzoláson belül?

Alapvetően realisztikus térből és képről rajzolást tanítok. Ezen belül bármilyen formát vagy témának az oktatását vállalom. Nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot ha úgy érzed nagyon egyedi az a mit szeretnél a rajzolással kapcsolatban megvalósítani. Aztán meglátjuk, hogy tudok-e benne segíteni.

 

Például tetoválni szeretnél és szeretnél jobban rajzolni, megtanulni a realisztikus tónusozás lényegét? Lakberendezőnek tanulsz vagy szeretnél tanulni de nem megy a rajzolás?

Gyorsabban, intenzívebben szeretnél haladni a rajzolásban?

Megbeszélés kérdése, hogy mennyi órát tudsz venni egyszerre és mennyit gyakorolsz önállóan. Persze ha nincs időd otthon rajzolni akkor lassabban fogsz haladni de ezt lehet kompenzálni valamennyire azzal, hogy több órát veszel egy alkalommal.

 

Ha fontos, hogy csak veled foglalkozzak célzottan azzal ami kifejezetten téged érdekel akkor ezt is meg lehet oldani.

Rajz felvételire készülnél?

Ebben az esetben érdemes időben elkezdeni a felkészülést főleg ha otthon önállóan nem nagyon van időd rajzolni.

 

A rajz felvételiken szükséged lesz a térből rajzolási képességedre. Ami nehezebb, mint képről rajzolni de ha már tudod a lényeget akkor gyakorlással és tudatos figyelemmel szépen lehet benne fejlődni. Attól is függ mennyire tudsz koncentrálni, milyen szinten használod a figyelmed, mennyire tudatosan tudod irányítani azt.

 

Az alapok megértése és gyakorlati alkalmazása után speciálisan azokra a feladatokra tudunk koncentrálni amelyeket az adott rajz felvételin kérnek. 

Érdekel a rajzolás de leginkább a figyelmedet fejlesztenéd?

Gondok vannak a koncentrációs képességeiddel szeretnéd tudatosabban irányítani a figyelmed? Szeretnél a jelenbe kerülni és ezt gyakorolni valami olyan tevékenységben ami érdekel is.

 

Ebben az esetben alkalmas lehet számodra a realisztikus rajzolás akár, mint rajzterápia is. 

 

Vagy kíváncsi vagy, hogy a figyelmedet milyen szinten használod? Érdekel, hogy ez a szint mit jelent a valósághű rajzolásban? Ha el kezdünk együtt dolgozni a jelenlegi figyelmi képességed megmutatkozik a rajzolásban.

A rajzoktatási módszerem lényege.

2008 óta foglalkozok rajzoktatással elsősorban kis csoportos oktatás keretein belül de emellett folyamatosan vannak magántanítványaim is akikkel rövidebb vagy hosszabb ideig együtt tudunk dolgozni.

 

Viszonylag sok emberrel foglalkoztam ez idő alatt és volt lehetőségem megfigyelni azokat a vissza-vissza térő problémákat amelyek általánosságban felbukkannak rajztanulás/rajztanítás során. Ezek a „problémák” az ember figyelméhez köthetőek illetve azokhoz a hiedelmekhez, tévhitekhez, programokhoz berögződésekhez stb, amelyek blokkolják vagy torzítják a figyelmünk tudatos irányítását. 

 

Éppen ezért a tanítási módszerem lényege nem a rajztechnika vagy a különböző rajz oktatási módszerek hanem maga az ember van középpontban. Ezen belül is a figyelme és az ezeket blokkoló tényezők megfigyelése rajzolás során és ezeknek a megvilágítása.

 

Sok embernél hasonló sémák alakulnak ki és hasonló blokkok mutatkoznak meg rajzolás közben. Ez olyan szempontból szerencsés, hogy ki lehet ezekre dolgozni különböző feladatokat amelyek valamilyen szinten segítenek feltörni túllépni a blokkoló (hiedelmek, programok, tévhitek, állandó agyalás, eredmény központúság, megfelelési kényszer, maximalizmus, önbizalomhiány és lehetne még sorolni…) tényezőkön.

 

Tehát a figyelmed képes arra, hogy életszerűen rajzoljon igazából nem is ezzel kell igazán foglalkozni hanem azokkal a tényezőkkel amelyek rárakódtak a figyelmedre és átjárható falakként torzítják az érzékelésedet. Ebből kifolyólag a valóság visszatükrözése a papíron problémát okozhat és okoz is sok ember számára. Viszont ha meg tudjuk ragadni a lényeget és tudatos figyelmet és gyakorlást viszünk bele akkor rövidebb vagy hosszabb idő alatt szépen megmutatkozik a rajzainkban és az életünkben is.

 

Ezen túl természetesen a rajztanítás a realisztikus képről és térből rajzolásra fókuszál és természetesen a klasszikus rajztechnikák is helyet foglalnak benne.

 

A tapasztalatom viszont az, hogyha a fentebb említett tényezőkkel is foglalkozunk ha szükséges, akkor gyorsabban tudunk eredményeket elérni a rajzolásban.

 

Ajánlom figyelmedbe néhány rajzomat: Rajzaim 

 

A rajz magánórák felépítése.

Miket rajzolunk?

Ez elsősorban tőled függ, hogy milyen céllal jössz miket szeretnél rajzolni miben szeretnél fejlődni. Ha nincs elképzelésed akkor végigvezetlek egy folyamaton ami a rajzolás megértéséhez és megtapasztalásához vezet.

 

Rugalmasan tudunk egyeztetni és meghatározni egy számodra megfelelő tematikát amiben meghatározzuk, hogy milyen témákra koncentráljunk elsősorban. 

 

Hány éveseknek ajánlott?

Nehéz konkrétan meghatározni mivel mások vagyunk de azt lehet mondani, hogy ilyen 8 éves kor alatt nem javaslom. Illetve nagyon fontos tudni, hogy mi lenne a cél. Én elsősorban realisztikus rajzolás oktatok és egy 8 éves gyereknek nem feltétlenül ez lehet a célja de volt már ilyenre is példám.

 

Ha mondjuk a koncentrációs képesség fejlesztése a cél akkor abban is tud segíteni a rajzolás De ehhez egy hosszabb távú együttműködés szükséges továbbá, hogy önállóan is gyakoroljon a gyerek. Amit itt még nagyon fontos, hogy gyerekeket csak abban az esetben vállalok el ha a gyerek akar fejlődni és szeretne rajzolni nem a szülő erőlteti azt rá. Ebben az esetben kidobott pénz és energia. 

 

Felső korhatár természetesen nincsen…akárhány éves vagy nyugodtan elkezdhetsz rajzolni a rajzolás egy szellemi tevékenység így bátran belevághatsz bármikor.

 

A magánóra díja

3000Ft / 60perc

Több főnél, kisebb csoportos esetén, például gyerekeknél egyedi megegyezés alapján. 

 

A rajzórák helyszíne megbeszélés kérdése. Lehet nálam vagy nálad is vagy más helyszínen. Jelenleg Szegeden élek szóval itt van lehetőség órákat venni.

 

Online rajzoktatásra is van lehetőség magánórában!

 

Ha érdekel, hogyan működik kérdésed van ezzel kapcsolatban írj nekem.

 

Kapcsolódó képek: