Rajz alkalmassági vizsga előkészítő
Szeged

rajz-alkalmassagi-vizsga-elokeszito-szeged
Portrérajzolás élő modell után

Kezdd el időben a felkészülést!

Kellő érdeklődés esetén folyamatosan indítok csoportokat egész évben. Érdemes időben elkezdeni a felkészülést főleg ha nem sok gyakorlattal rendelkezel.

Csatlakozni is lehet a már meglévő csoporthoz.

Ajánlom neked a rajzfelvételi előkészítőt...

Mit fogunk tanulni a rajz alkalmassági vizsga előkészítőn?

A fő téma természetesen a térből rajzolás elsajátítása. Ezen belül is elsősorban a portrérajzolással a perspektíva elméleti és gyakorlati alkalmazásával foglalkozunk. Szabályos testek ábrázolásával és különböző színvázlatok készítésével. Elsősorban csendélet témakörébe foglalva. 

 

Külön kihangsúlyoznám a vázlatolás elsajátítását, ezt lentebb részletesebben kifejtem miért ennyire fontos.

 

Részletesebben az egyes témakörökről!

1. Vázlatolás Az első legfontosabb, hogy megtanulj vázlatolni mivel a rajzfelvételin egy meghatározott idő áll rendelkezésedre. Emiatt könnyedén kell rajzolnod. Ezzel párhuzamosan megtanulod a vázlatoláshoz szükséges látásmódot ami által nem meríted ki a figyelmed,  így több figyelem irányulhat más területekre a rajzoláson során. Ezen túl a vázlatolás alkalmazásának több pozitív hatása is van amiket a rajz előkészítőn megbeszélünk.

 

2. Térből rajzolás –  Különbséget kell tenni a képről és térből rajzolás között. Mindenféle rajzolás egyik alap pillére, hogy tudj térből rajzolni. Ahogy a rajzfelvételin is csak térből rajzolás van. Van egy látásmódbeli különbség a képről és térből rajzolás között. Többek között ezt fogjuk megtanulni a felvételi előkészítőn. Ha csak ezzel az egy dologgal tisztában vagy és tudod alkalmazni rajzolás során már egy óriásit lépést tettél a sikeres felvételi felé. Persze ennél a pontnál nem állunk…

 

3. Perspektíva – Azt hiszem különösebben nem kell bemutatnom a perspektívát ha rajz alkalmassági vizsgára készülsz fel. Viszont egy nagyon fontos dolog amit mindenképpen el kell sajátítani a sikeres felvételi érdekében. Természetesen részletesen foglalkozunk vele az előkészítőn. A legfontosabb, hogy a gyakorlatban látványosan alkalmazd azt!

 

4. Szabályos testek – Elsősorban kocka, henger és téglatest ábrázolását nézzük meg, illetve felvételi követelményektől függően bármilyen más szabályos test ábrázolást tudunk gyakorolni. A fő téma a kocka és a hengeres testek gyakorlati ábrázolása.

Ezzel párhuzamosan megnézzük, hogy például egy széket vagy egy vázát stb. hogyan tudunk egy szabályos testbe helyezve megrajzolni. Alkalmazva közben a perspektíva és a térből rajzolás látásmódjait.

 

5. Tónusozás – Természetesen nem maradhat el a formák feltöltése sem. Satírozással és vonalkázással (sraffozás)  fogjuk megtanulni, hogy mire kell figyelni tónusozás során. 

 

 6. Portrérajzolás – Portrérajzolást előbb képről fogjuk elsajátítani használva az emberi fej arányait és a vázlatolás könnyedségét. Külön megtanulunk szemeket rajzolni. Megnézzük melyek azok a tényezők amitől a szem valóságos vagy éppen szimbolikus lesz. 

Tanulunk különböző sémákat ahogy az emberi fej arányait és a vázlatolást kombinálva gyorsan fel tudunk építeni egy vázat. Miután az arányok rendben vannak az egyes részek szem orr száj fül pontosabb kidolgozásra kerülnek a rajzon.

Következő lépés, hogy ugyanezt átültetjük a térből portrérajzolásba eleinte szoborfejről aztán élő modell után!

 

7. Színvázlatok – Színes vázlatokat készítünk. Elsősorban vízfestékkel fogunk festeni. Leginkább a gyakorlatra koncentrálunk  a legfontosabb elméleti pontokat figyelembe véve. A lényeg a könnyedségen lesz amit a vázlatolásban már elsajátítottunk. Nem a kidolgozottság hanem a színek laza, könnyed használata alkalmazása a lényeg.

 Természetesen figyelembe vesszük a perspektívát a térből rajzolást és mindent amit korábbi ismereteinkből már tudunk.

 

8. Gyakorlás –  Rengeteg gyakorlás miközben segítelek benne, hogy mire figyelj mit javíts ki stb…Le modellezheted a vizsgádat ha tudod pontosan mennyi idő áll a rendelkezésedre egy adott feladatra. Magyarul előzetes vizsgát tehetsz időre!

 

9. Célirányos gyakorlás – Csak azokkal a dolgokkal kell a rajz  felkészítőn foglalkoznod ami az adott iskola felvételijének a követelménye. Ha olyasmit kérnek amit fentebb nem olvastál azt is meg tudjuk oldani. Természetesen a csoport igényeihez igazítom az oktatást. 

Egyes helyeken portfóliót is kérnek. Arról is lehet szó, hogy beülsz az órákra és itt készíted el az egyes rajzokat.

Továbbá ha bármilyen kérdésed észrevételed van azt jelezd felém!

rajz-alkalmassagi-vizsga-elokeszito-szeged
Portrérajzolás élő modell után!

Kitől tanulhatsz? 

Itt egy rövid bemutatkozó rólam: Kapcsolat 

A rajzaimat itt tudod megnézni: Rajzaim

Árak időpontok - Rajz alkalmassági vizsga előkészítő Szeged

Két csoportot indítok az egyiket heti rendszerességgel a másikat két hetente.

 

Hetente csoport:

Egy alkalom 2 óra hosszú. Minden kedden 15:45 – 17:45-ig.

4 alkalmas bérletet lehet váltani amelynek az ára: 14.000 Ft.

Egy hónapban 8 órát tudsz járni!

Ha egy alkalommal nem tudsz eljönni az nem számít bele a bérlet árába!

 

Két hetente csoport: 

Egy alkalom 3 óra hosszú. Két hetente csütörtökön 15:15 – 18:15-ig.

4 alkalmas bérletet lehet váltani (2 hónap) amelynek az ára: 21.000 Ft.

Egy hónapban 6 órát tudsz járni!

Ha csak alkalom szerűen szeretnél időnként beülni egy-egy témára arra is van lehetőség:

 

Egy alkalom (2 óra) díja: 6.000 Ft

Egy alkalom (3 óra) díja: 8.000 Ft

Természetesen ebben az esetben is ugyanúgy segítek, mint a többi tanítványnak. Ha hiányosságok vannak azokat átbeszéljük megmutatom, gyakoroljuk.

 

Lehetőség van továbbá bármikor csatlakozni a csoporthoz ha a létszám megengedi. Ugyanúgy segítek a felzárkózásban, viszont a csoport fejlődése az elsődleges tehát ebben az esetben neked kell felzárkózni. Ezzel párhuzamosan van lehetőség magánórát is venni.

Ennek díja: 4000 Ft / 60perc

 

Ha bármilyen kérdésed észrevételed van írj nekem: Kapcsolat 

Jelenkezési lap

    Kapcsolódó képek: