Hogyan épül fel a rajztanfolyam?

Mit tartalmaz a rajztanfolyam ára?

rajztanfolyam
A rajztanfolyam hangulata képekben

A rajztanfolyam ára

50.000 Ft

4 nap - 32 óra - 8:00-17:00-ig

Rajzeszközöket én biztosítom

Pénz visszafizetési garancia!!

Azért tudok felelősséget vállalni, amit a rajztanfolyamról és a rajzolásról leírok az oldalon. Amit más hasonló témájú oldalon olvastál, azért nem! Itt tudod elolvasni miről szól a rajztanfolyam.

 

Amennyiben úgy érzed, nem fejlődtél a rajztanfolyamon önmagadhoz képest, vagy nem minőségi oktatásban volt részed, úgy nem kell kifizetned a tanfolyam díját!

 

A helyszínről a jelentkezést követően, a tanfolyam indulása előtt 1-2 héttel levélben értesítelek.

 

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, pl. nem vagy benne biztos, hogy számodra érdemes lenne-e elvégezni a tanfolyamot, akkor írj nekem, szívesen válaszolok.

Jelentkezési lap

  A rajztanfolyam részletesebb leírása

  A rajzolás egy tanulható folyamat mindenki számára!

  Több év (2008 óta) rajztanítás után bátran kijelenthetem, hogy sokkal több van benned a rajzolással kapcsolatban, mint amit gondolsz most magadról.

   

  Ha kíváncsi vagy és szeretnél rajzolni tanulni vagy fejlesztenéd magad, de azt gondolod a rajzolás tehetség kérdése, vagy negatív elképzelések kavarognak benned a rajzolással kapcsolatban, akkor engedd meg, hogy megosszam veled a tapasztalataimat…

   Igaz rád akár csak egy is ebből?

  További tudnivalók a rajztanfolyamról

  A rajztanfolyam célja

  A rajztanfolyam legfontosabb célja, hogy a rajztanfolyam után otthon önállóan is tudj rajzolni és tovább fejleszteni magad. Az igazi munka a tanfolyam után kezdődik, amikor tovább viszed a rajztanfolyam energetikáját. 

   

  A tanfolyam úgy van felépítve, hogy átlásd és megtapasztald a rajzolás lényegét és legyen időd elmélyedni benne. Ez abban segít neked, hogy amikor otthon leülsz rajzolni, akkor a rajztanfolyamon szerzett tapasztalatok a felszínre jönnek, hogy tudd mire és hogyan kell figyelned és haladnod a rajzolásban.

   

   

   

  A mélyebb megtapasztalás önbizalmat ad, erre a megtapasztalásra fókuszál a rajztanfolyam felépítése!

   

  Tényleg meg lehet tanulni rajzolni 4 nap alatt?

  Rajztanfolyam
  A figyelmi állapotod megmutatkozása pár nap alatt

  Nem, nem fogsz megtanulni pár nap alatt rajzolni! De ha érdekel, hogy valójában hogyan működik és mit érhetsz el ilyen rövid idő alatt, akkor olvass tovább…

   

  A rajztanfolyamon nagy fejlődést élhetsz meg!

   

  Nagyon mélyen és intenzíven belemegyünk a realisztikus képről és térből rajzolás lényegi részébe (a hangsúly a térből rajzoláson van.)

   

  Mielőtt elvégzed a rajztanfolyamot, már sokkal többre vagy képes a figyelmi állapotod által, mint azt gondolod magadról. Megtapasztalod mire vagy képes a figyelmeddel!

   

  Teljesen kezdő szintről portrérajzokat és sok más rajzot rajzolunk a 4 nap alatt.

  Tehát ha tudod a rajzolás lényegét és ezt alkalmazod a rajzolás során, akkor a figyelmi állapotod (amilyen szinten jelenleg a mindennapokban figyelsz és érzékelsz, ahogy élsz, ahogy gondolkodsz stb. ez elég összetett dolog) meg fog mutatkozni már pár nap alatt is a rajzolásban.


  A rajzolásban használt figyelmet mindenki használja a mindennapokban.
  Hogy milyen mértékben az attól függ, hogy a zárójelben felsorolt tényezőket hogyan éli és alkalmazza valaki az életében.

   

  A rajztanfolyam és maga a realisztikus rajzolás rávilágít a meglévő figyelmi állapotodra és megmutatja, hogy ez mit jelent a rajzolásban. Ezért valójában ha még életedben nem, vagy gyerekkorban rajzoltál utoljára, akkor se vagy már kezdő!

   

  A valósághű rajzolás 90%-ban a figyelmedhez köthető, és a maradék 10% vagyis a gyakorlati részek – azaz, hogy milyen technikád van, mennyire rutinosan használod az eszközöket, hogyan húzod meg a vonalakat, a formákat stb. – nagyon könnyen alkalmazhatóak és egy normál szinten mindenki számára könnyen elsajátíthatóak.

   

  Persze mint mindenben, ebben is vannak magasabb szintek, amiért természetesen tenned kell és gyakorolnod.  A hangsúly ezen a rajztanfolyamon és a rajztanítási módszeremben a figyelmed kiaknázásán és fejlesztésén van!

   

  Én mind a mai napig tanulok a rajzolásról ez egy nagyon tág témakör. Tehát 4 nap alatt nem fogsz megtanulni rajzolni de egy óriási fejlődést élhetsz meg. 

  A rajzolásra tényleg születni kell?

  A rajzolással kapcsolatban az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy a rajzoláshoz tehetség kell, azaz a rajzolásra születni kell.

   

  Amióta rajzot tanítok (2008 óta) sikerült elég sok ember fejébe belelátni a rajzolással kapcsolatban. Nem csak azokéba, akiket tanítottam hanem akikkel csak valamiféle kapcsolatba kerültem a rajz által és beszélgettünk róla.

   

  Azt vettem észre, hogy hasonló tévhitek keringenek az emberek fejében a rajzolással kapcsolatban. A rajzolásról sokan azt gondolják, hogy az valamiféle nagyon különleges képességet vagy látásmódot vagy tehetséget igényel.

   

  Az igazság viszont az, hogy a rajzolás ugyanúgy megtanulható és fejleszthető bárki esetében, mint bármilyen más terület is.

  Miért nem tudsz valójában rajzolni?

  A rajztanfolyam megmutatja számodra milyen szinten használod a figyelmed és ez mit jelent a realisztikus rajzolásban. Ahogy fentebb kiemeltem a legfontosabb a figyelmed tudatos irányítása rajzolás közben. Emiatt a figyelmed és te vagy középpontban a rajztanfolyamon.

  Melyek azok a tényezők amelyek a figyelmedet blokkolják?

   

  Milyen elképzelések, gondolatok korábbi berögződések gátolnak a rajzolásban vagy a figyelmed irányításában?

   

  Milyen tudat alatti programok vetülnek ki arra ahogyan rajzolsz és ahogyan a figyelmedet használod vagy nem használod?

  Néhány nagyon általános program amelyek nagyon sok mindenkinél megfigyelhetőek:

  • Megfelelési kényszer.
  • Teljesítménykényszer.
  • Maximalizmus.
  • Önbizalomhiány.
  • Türelmetlenség.
  • Eredmény központúság.
  • Konkrét blokkok a rajzolással kapcsolatban gyerekkorból.
  • Félelem a valóság felismerésétől tehát a valóság hárítása, bizonyos részeinek a figyelmen kívül hagyása.

  Lehetne még sorolni és persze bele lehetne menni egyénenként is nagyon mélyen a dolgokba de ez már egy rajzterápiás egyéni vagy csoportos foglakozás lenne inkább.

   

  Viszont ha a rajztanfolyamon beleütközik valaki ilyen vagy ehhez hasonló témákba, akkor valamilyen mértékben érdemes ezekkel foglalkozni. Mivel a figyelmünket blokkolják, torzítják ezek a programok és bizony ez látszani fog a rajzon is.

  Mi történik a rajztanfolyamon?

  • Tévhitek lebontása

   

  Többek között a tévhiteknek a lebontása. Ez folyamatában történik. Két részből áll a rajztanfolyam: Az egyik az elméleti rész, ahol megbeszéljük a rajzolási technikákat és a tévhiteket is, a másik ezeknek a gyakorlati megtapasztalása. Attól függően, milyen elképzelések élnek benned a rajzolással kapcsolatban, mennyire vagy rugalmas stb. másként fogod a rajzolást megtapasztalni.

   

  A rajztanfolyam elég intenzív, nagyon sokat rajzolunk, napi 6-7 óra rajzolás figyelem és koncentráció. Természetesen van szünet és mindenki a saját tempójában tud haladni.

   

   

  • Képről és térből rajzolás

   

  Képről és térből rajzolunk de a hangsúly a térből rajzoláson van. A térből rajzolás nehezebb, mint képről rajzolni, sokan nem látják a különbséget a kettő között vagy nincsenek a megfelelő információk birtokában. A térből rajzolás jobban fejleszti a figyelmed a koncentrációs képességed, összetettebb dolog, mint képről rajzolni. Nincs gond a képről rajzolással csak jó ha tisztában vagyunk azzal mi a kettő között a különbség.

   

  Nem kell megijedni teljesen kezdő szintről indulunk a képről rajzolással és lépünk át fokozatosan a térből rajzolásra. Ha már pálcika ember szinten vagy az elég, hogy belevágj a rajzolásba.

   

  Nagyon fontos még megjegyezni, hogy semmilyen segédeszközt nem használunk ( vonalzó, rácsháló, stb) csak a saját figyelmedre támaszkodhatsz. Ami sokkal többre képes, mint amit gondolsz magadról. Természetesen így egy reális képet kapsz arról, hogy jelenleg milyen szinten használod a figyelmed és mit jelent ez a realisztikus rajzolásban.

   

   

  • Portrérajzolás

   

  Külön foglalkozunk a portrérajzolással képről és élő modell után is. Megint csak a kettő közötti különbségre szeretném felhívni a figyelmet. Ezeket meg fogod tudni tapasztalni ezen a rajztanfolyamon ha elvégzed azt. Minden mással is foglalkozunk ami a realisztikus rajzoláshoz kapcsolódik természetes olyan mértékig amit egy 4 napos rajztanfolyam megenged.

  Rajztanfolyam
  A rajztanfolyamokon készült rajzok

  Miért érdemes eljönnöd a rajztanfolyamra?

   

  A rajzolás megtapasztalásán, a rajzolás örömén túl, lehetőséged nyílik kiszakadni a felpörgetett világból pár napra és csak magaddal foglalkozni. Mondhatnám azt is, hogy magadra figyelni. 

   

  Nagyon sok embernek nehézséget okoz, konkrétan saját magára figyelni. Ennek egy “könnyebb” verziója, amikor a rajzodra figyelsz, de mivel a rajz téged tükröz, ezért valójában magadat figyeled meg, csak egy tükörben, nem pedig közvetlen módon.

   

  Gondolj bele, egy olyan lehetőséget adsz magadnak amely által megtapasztalhatod azt, hogy milyen, amikor nagyrészt a jelenben vagy. Természetesen ezt nem csak ezen a rajztanfolyamon tudod megélni, bármelyik pillanat alkalmas rá.

   

  Persze ezt nem könnyű megélni, hiszen az egész életünk a rohanásról szól, hogy állandóan a jövőben vagy a múltban vagyunk.

   

  Az is gyakran megesik, hogy valaki az első 2-3 napban azzal küzd, hogy egyáltalán kiszakadjon a rutinból, a programból, amiben eddig élt. A legtöbben benne vagyunk egy áramlásban, amit egy idő után megszokunk és észre se veszünk.

   

  Amikor olyan helyzetbe kerülsz (realisztikus rajzolás például), ami valamelyest megköveteli azt, hogy kiszakadj a megszokásból, a programból és jelenbe kerülj, akkor ebben a helyzetben tudsz szembesülni azzal, hogy valójában eddig miben voltál.

   

  Továbbá, hogy mennyire tudsz rugalmasan váltani nézőpontokat és ezáltal tudatosan megélni különböző létállapotokat. Vagy mennyire erősek benned ezek a berögződések és ezek hogyan torzítják a figyelmed irányítását. Bármelyiket is tapasztalod meg, vagy bármi mást is, mindenképpen visszajelzés értékű lehet számodra a rajztanfolyam.

   

  „Vicces, hogy mennyire bele lehet merülni a rajzolásba! Tiszta meditatív. Sose gondoltam volna.”                                                              S. Zsuzsa

  Jobb agyféltekés rajzolás-e a rajztanfolyam?

  A rajztanfolyamon a saját tapasztalataimat szeretném átadni neked. Ezért a rajztanfolyam nem jobb agyféltekés rajztanfolyam, de tartalmazza annak néhány elemét. A “jobb agyféltekés” rajzolás és a “klasszikus” rajzolás között számottevő különbség nincsen. Mindkettő közös nevezője a figyelmed tudatos irányítása.

   

  Manapság nagyon divatosak lettek a jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Ha rajztanfolyamról esik szó, akkor tízből hét embernek a jobb agyféltekés rajztanfolyamok ugranak be először.

   

  A legtöbb ember fejében a jobb agyféltekés rajzolás valami nagyon más és különleges dolgot jelent. Lényegét tekintve számottevő különbség nincsen a jobb agyféltekés rajzolás és mondjuk egy hagyományos értelemben vett klasszikus rajzolás között.

   

  Nagyon röviden megfogalmazva a különbség az, hogy az egyik irányzat a realisztikus rajzoláson belül más dolgokat emel ki és tart fókuszban, mint a másik rajztanulási módszer.

   

  Ami pedig közös és lényeges momentum, az a figyelmed tudatod irányítása. Az általam tartott rajztanfolyamokon a figyelmedet helyezem központba és erre építem fel az egész tanfolyamot. Azzal foglalkozom, hogy hogyan működik rajztanítás során az, amit megtapasztaltam.  Azokra az általános problémákra helyezem a hangsúlyt, amelyek a legtöbb emberben felmerülnek rajzolás közben.

   

  Azt javaslom, ha szeretnél rajzolni tanulni, akkor ne azt nézd, hogy jobb agyféltekés rajztanfolyamnak hívják vagy bármi másnak, hanem járj utána az adott rajzoktatónál, hogy mit kínál és ehhez képest te miben szeretnél fejlődni. Ez idő és energia ráfordítás, de hidd el megéri a saját érdekedben, hogy olyan rajztanfolyamra iratkozz be, ami hasznos lesz számodra.

   

  Én is használom a jobb agyféltekés rajztanfolyam elnevezést, mert a legtöbben erre gondolnak, amikor rajztanfolyamról vagy rajztanulásról beszélünk.

  A rajztanfolyam ára

  50.000 Ft

  4 nap - 32 óra - 8:00-17:00-ig

  Rajzeszközöket én biztosítom