Hogyan épül fel a rajztanfolyam?

Mit tartalmaz a rajztanfolyam ára?

rajztanfolyam
A rajztanfolyam hangulata képekben

A rajztanfolyam ára

60.000 Ft

4 nap - 32 óra - 8:00-17:00-ig

Rajzeszközöket én biztosítom

Pénz visszafizetési garancia!!

Azért tudok felelősséget vállalni, amit a rajztanfolyamról és a rajzolásról leírok az oldalon. Amit más hasonló témájú oldalon olvastál, azért nem! Itt tudod elolvasni miről szól a rajztanfolyam.

 

Amennyiben úgy érzed, nem fejlődtél a rajztanfolyamon önmagadhoz képest, vagy nem minőségi oktatásban volt részed, úgy nem kell kifizetned a tanfolyam díját!

 

A helyszínről a jelentkezést követően, a tanfolyam indulása előtt 1-2 héttel levélben értesítelek.

 

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, pl. nem vagy benne biztos, hogy számodra érdemes lenne-e elvégezni a tanfolyamot, akkor írj nekem, szívesen válaszolok.

Jelentkezési lap

  A rajztanfolyam részletesebb leírása

  A rajzolás egy tanulható folyamat mindenki számára!

  Több év (2008 óta) rajztanítás után bátran kijelenthetem, hogy sokkal több van benned a rajzolással kapcsolatban, mint amit gondolsz most magadról.

   

  Ha kíváncsi vagy és szeretnél rajzolni tanulni vagy fejlesztenéd magad, de azt gondolod a rajzolás tehetség kérdése, vagy negatív elképzelések kavarognak benned a rajzolással kapcsolatban, akkor engedd meg, hogy megosszam veled a tapasztalataimat…

   Igaz rád akár csak egy is ebből?

  Ha bármelyikre igen a válaszod akkor ajánlom számodra a rajztanfolyamot!

  Ha részletesebben érdekel, hogy miről szól a 4 napos rajztanfolyam akkor kérlek olvass tovább!

  A rajztanfolyam célja

  A rajztanfolyam legfontosabb célja, hogy a rajztanfolyam után otthon önállóan is tudj rajzolni és tovább fejleszteni magad. Az igazi munka a tanfolyam után kezdődik, amikor a tanultakat tovább viszed gyakorlás által.

   

  A tanfolyam úgy van felépítve, hogy átlásd és megtapasztald a rajzolás lényegét és legyen időd elmélyedni benne. 

   

   

   

  Tényleg meg lehet tanulni rajzolni 4 nap alatt?

  Rajztanfolyam
  A figyelmi állapotod megmutatkozása pár nap alatt

  Nem fogsz megtanulni pár nap alatt rajzolni! De ha érdekel, hogy valójában hogyan működik a rajzolás és mit érhetsz el ilyen rövid idő alatt, akkor olvass tovább…

   

  A rajztanfolyamon intenzitása miatt nagy fejlődést élhetsz meg!

   

  Részletesen belemegyünk a realisztikus képről és térből rajzolás lényegi részébe (a hangsúly a térből rajzoláson van.)

   

  Mielőtt elvégzed a rajztanfolyamot, már sokkal többre vagy képes a figyelmi állapotod által, mint azt gondolod magadról. Megtapasztalod mire vagy képes a figyelmeddel!

   

  Itt fontos megjegyezni, hogy a figyelmedet mindenféle segédeszköz (vonalzó, rácsháló stb.) nélkül fogod megtapasztalni! Így tisztább képet kapsz magadról a figyelmed és a rajzolás kapcsolatában.

   

  Teljesen kezdő szintről portrérajzokat és sok más rajzot rajzolunk a 4 nap alatt.

  Tehát ha tudod a rajzolás lényegét és ezt alkalmazod a rajzolás során, akkor a figyelmi állapotod (amilyen szinten jelenleg a mindennapokban figyelsz és érzékelsz, ahogy élsz, ahogy gondolkodsz stb. ez elég összetett dolog) meg fog mutatkozni már pár nap alatt is a rajzolásban.


  A rajzolásban használt figyelmet mindenki használja a mindennapokban.
  Hogy milyen mértékben az attól függ, hogy a zárójelben felsorolt tényezőket hogyan éli és alkalmazza valaki az életében.

   

  A rajztanfolyam és maga a realisztikus rajzolás rávilágít a meglévő figyelmi állapotodra és megmutatja, hogy ez mit jelent a rajzolásban. Ezért valójában ha még életedben nem, vagy gyerekkorban rajzoltál utoljára, akkor se vagy már kezdő!

   

  A realisztikus rajzolás két egyszerű de annál fontosabb összetevőből áll. Az egyik a figyelmed tudatos irányítása a másik pedig az elengedhetetlen gyakorlás.

   

  4 nap alatt nulláról sok gyakorlatra teszel szert, illetve megtanulod a rajzolásban tudatosabban használni a figyelmed.

   

  Én mind a mai napig fejlesztem magam a rajzolásban ez egy nagyon tág témakör. Tehát 4 nap alatt nem fogsz megtanulni rajzolni de egy óriási fejlődést élhetsz meg egy erős alappal amire tudsz építkezni.

  A rajzolásra tényleg születni kell?

  A rajzolással kapcsolatban az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy a rajzoláshoz tehetség kell!

   

  Amióta rajzot tanítok (2008 óta) sikerült elég sok ember fejébe (beleértve az enyémet is) belelátni a rajzolással kapcsolatban. Nem csak azokéba, akiket tanítottam hanem akikkel csak valamiféle kapcsolatba kerültem a rajz által és beszélgettünk róla.

   

  Azt vettem észre, hogy hasonló tévhitek keringenek a rajzolásról. Sokan azt gondolják, hogy nagyon különleges képességet, látásmódot vagy tehetséget igényel. Mondhatnám azt is, hogy valamiféle „misztikus” köd kering a rajzolás körül ami megakadályozza a tisztán látást ebben a témában.

   

  Az igazság viszont az, hogy a rajzolás ugyanúgy megtanulható és fejleszthető bárki számára ahogy bármilyen más terület is.

  Miért nem tudsz valójában rajzolni?

  Általánosságban tudom leírni a megfigyeléseimet, természetesen minden eset egyedi és árnyalt lehet. 

  Az egyik fő probléma, hogy a belső képi világodat és a külső képi világot összemosod és emiatt eltorzítod (tudatosan vagy nem tudatosan) a megfigyeléseidet. Másképpen a valóságot torzítod!

   

  A másik gond a fentebb említett tévhitek amelyek megakadályozhatják, hogy elkezdj rajzolni tanulni. Illetve ha elkezded valószínűleg abba fogod hagyni az első buktatóknál.

   

  A gyakorlat hiánya! Ezt azért muszáj leírnom mert sokan úgy gondolják, hogy valakinek vagy van tehetsége a rajzoláshoz vagy nincs. Vagy tud rajzolni vagy nem. Gyakorlással ez is fejleszthető!

   

  Beszélni kell a kollektív és személyiségbeli mintákról programokról is amelyek kivetülnek arra ahogyan rajzolsz és ahogyan a figyelmedet használod.

  Néhány nagyon általános program amelyek nagyon sok mindenkinél megfigyelhetőek:

  • Megfelelési kényszer.
  • Teljesítménykényszer.
  • Maximalizmus.
  • Önbizalomhiány.
  • Türelmetlenség.
  • Eredmény központúság.
  • Konkrét blokkok a rajzolással kapcsolatban gyerekkorból.

  A rajztanfolyam elsősorban a rajztanulásról szól. Viszont ha a tanfolyamon beleütközik valaki ilyen vagy ehhez hasonló témákba, akkor valamilyen mértékben érdemes ezekkel foglalkozni. Mivel a figyelmünket blokkolják, torzítják ezek a programok és bizony ez látszani fog a rajzon is.

   

   

  Mi történik a rajztanfolyamon?

  • Tévhitek lebontása

   

  Ez folyamatában történik. Két részből áll a rajztanfolyam:

   

  Az egyik az elméleti rész, ahol megbeszéljük a rajzolási technikákat és a tévhiteket is, a másik ezeknek a gyakorlati megtapasztalása. Attól függően, milyen elképzelések élnek benned a rajzolással kapcsolatban másként fogod a rajzolást megtapasztalni, mint korábban.

   

  A rajztanfolyam elég intenzív, sokat rajzolunk, napi 6-7 óra rajzolás. Természetesen sok szünettel és mindenki a saját tempójában tud haladni.

   

   

   

  • Képről és térből rajzolás

   

  A hangsúly a térből rajzoláson van. Ami nehezebb, mint képről rajzolni.

   

  Sokan nem látják a különbséget a kettő között vagy nincsenek a megfelelő információk birtokában. A térből rajzolás jobban fejleszti a figyelmed a koncentrációs képességed, összetettebb folyamat. Nincs gond a képről rajzolással csak jó ha tisztában vagyunk azzal mi a kettő között a különbség.

   

  Fontos még megjegyezni, hogy semmilyen segédeszközt nem használunk ( vonalzó, rácsháló, stb.) csak a saját figyelmedre támaszkodhatsz. Ami sokkal többre képes, mint amit gondolsz magadról. Természetesen így egy reális képet kapsz arról, hogy jelenleg milyen szinten használod a figyelmed és mit jelent ez a realisztikus rajzolásban.

   

  Nem kell megijedni teljesen kezdő szintről indulunk a képről rajzolással és lépünk át fokozatosan a térből rajzolásra. Ha már pálcika ember szinten vagy az elég, hogy belevágj.

   

   

  • Portrérajzolás

   

  Külön foglalkozunk a portrérajzolással képről és élő modell után is.

   

  Megint csak a kettő közötti különbségre szeretném felhívni a figyelmet. Ezeket meg fogod tudni tapasztalni ezen a rajztanfolyamon ha elvégzed azt. Minden mással is foglalkozunk ami a realisztikus rajzoláshoz kapcsolódik természetes olyan mértékig amit egy 4 napos rajztanfolyam megenged.

  Rajztanfolyam
  A rajztanfolyamokon készült rajzok

  Miért érdemes eljönnöd a rajztanfolyamra?

   

  A rajzolás megtapasztalásán, a rajzolás örömén túl, lehetőséged nyílik kiszakadni a felpörgetett világból pár napra és csak magaddal foglalkozni. Mondhatnám azt is, hogy magadra figyelni. 

   

  Nagyon sok embernek nehézséget okoz, konkrétan saját magára figyelni. Ennek egy “könnyebb” verziója, amikor a rajzodra figyelsz, de mivel a rajz téged tükröz, ezért valójában magadat figyeled meg, csak egy tükörben, nem pedig közvetlen módon.

   

  Gondolj bele! 4 napon keresztül intenzívebben tapasztalhatod meg önmagadat ha végig csinálod a rajztanfolyamot. Felfoghatod egyfajta jelenlétnek is ahol kiszakadsz valamennyire a megszokott világodból és tükörként tekinthetsz arra amit a rajzolás során megélsz. Természetesen ezt nem csak ezen a rajztanfolyamon tudod megélni, bármelyik pillanat alkalmas rá.

   

  Persze ezt nem könnyű megélni, hiszen az egész életünk a rohanásról szól, hogy állandóan a jövőben vagy a múltban vagyunk.

   

  Az is gyakran megesik, hogy valaki az első 2-3 napban azzal küzd, hogy egyáltalán kiszakadjon a rutinból, a programból, amiben eddig élt. A legtöbben benne vagyunk egy áramlásban, amit egy idő után megszokunk és észre se veszünk.

   

  Amikor olyan helyzetbe kerülsz (realisztikus rajzolás például), ami valamelyest megköveteli azt, hogy kiszakadj a megszokásból, a programból és jelenbe kerülj, akkor ebben a helyzetben tudsz szembesülni azzal, hogy valójában eddig miben voltál.

   

  Továbbá, hogy mennyire tudsz rugalmasan váltani nézőpontokat és ezáltal tudatosan megélni különböző létállapotokat. Vagy mennyire erősek benned ezek a berögződések és ezek hogyan torzítják a figyelmed irányítását. Bármelyiket is tapasztalod meg, vagy bármi mást is, mindenképpen visszajelzés értékű lehet számodra a rajztanfolyam.

  „Vicces, hogy mennyire bele lehet merülni a rajzolásba! Tiszta meditatív. Sose gondoltam volna.”                                                              S. Zsuzsa

  Jobb agyféltekés rajzolás-e a rajztanfolyam?

  A rajztanfolyamon a saját tapasztalataimat szeretném átadni neked. Ezért a rajztanfolyam nem jobb agyféltekés rajztanfolyam, de tartalmazza annak néhány elemét. A “jobb agyféltekés” rajzolás és a “klasszikus” rajzolás között számottevő különbség nincsen. Mindkettő közös nevezője a figyelmed tudatos irányítása.

   

  Manapság nagyon divatosak lettek a jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Ha rajztanfolyamról esik szó, akkor tízből hét embernek a jobb agyféltekés rajztanfolyamok ugranak be először.

   

  A legtöbb ember fejében a jobb agyféltekés rajzolás valami nagyon más és különleges dolgot jelent. Lényegét tekintve számottevő különbség nincsen a jobb agyféltekés rajzolás és mondjuk egy hagyományos értelemben vett klasszikus rajzolás között.

   

  Nagyon röviden megfogalmazva a különbség az, hogy az egyik irányzat a realisztikus rajzoláson belül más dolgokat emel ki és tart fókuszban, mint a másik rajztanulási módszer.

   

  Ami pedig közös és lényeges momentum, az a figyelmed tudatod irányítása. Az általam tartott rajztanfolyamokon a figyelmedet helyezem központba és erre építem fel az egész tanfolyamot. Azzal foglalkozom, hogy hogyan működik rajztanítás során az, amit megtapasztaltam.  Azokra az általános problémákra helyezem a hangsúlyt, amelyek a legtöbb emberben felmerülnek rajzolás közben.

   

  Azt javaslom, ha szeretnél rajzolni tanulni, akkor ne azt nézd, hogy jobb agyféltekés rajztanfolyamnak hívják vagy bármi másnak, hanem járj utána az adott rajzoktatónál, hogy mit kínál és ehhez képest te miben szeretnél fejlődni. Ez idő és energia ráfordítás, de hidd el megéri a saját érdekedben, hogy olyan rajztanfolyamra iratkozz be, ami hasznos lesz számodra.

   

  Én is használom a jobb agyféltekés rajztanfolyam elnevezést, mert a legtöbben erre gondolnak, amikor rajztanfolyamról vagy rajztanulásról beszélünk.

  A rajztanfolyam ára

  60.000 Ft

  4 nap - 32 óra - 8:00-17:00-ig

  Rajzeszközöket én biztosítom

  Kapcsolódó képek: