Jobb agyféltekés rajztanfolyamok

Portrérajzolás közben

 

Jobb agyféltekés rajztanfolyam

 

Mióta 10 éve rajzolással (rajztanítással) foglalkozom azt tapasztaltam, hogy nagyon sok tévhit kering az emberek fejében a rajzolást illetően. Úgy általánosan megfigyelhető ez a rajzolás festés témakörben és ekkor még nem is beszéltünk a jobb agyféltekés rajzolásról. Az általánosan elterjedt kép a köztudatban a klasszikus rajzolás és a jobb agyféltekés rajzolás között az, hogy az utóbbi valami teljesen más és a két „technika” nagyban különbözik egymástól.

Ez a cikk többek között arról szól, hogy eloszlassa ezeket a tévhiteket. A cikkben a saját megfigyeléseimet és tapasztalataimat szeretném megosztani veled a jobb agyféltekés rajzolásról illetve általánosságban véve a rajzolásról.

Tovább olvasom… 

 

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok

 

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok Szegeden. Illetve ha igény van rá akkor bárhol tartok rajztanfolyamot. Jelezd felém, hogy hol szeretnéd elvégezni. Ha többen jelzitek egy adott helyen akkor a korábbi érdeklődőkkel egyeztetve betervezek egy tanfolyamot a megadott helyszínen. Így az igényeknek megfelelően tudom kialakítani az időpontokat és helyszíneket. 

Kattints ide ha szeretnél a lakhelyedhez közel részt venni egy rajztanfolyamon.

 

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok >>

 

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok vs klasszikus rajzolás – Van-e különbség?

 

A rajztanfolyamon a saját tapasztalataimat szeretném átadni neked. Ezért a rajztanfolyam nem jobb agyféltekés rajztanfolyam, de tartalmazza annak néhány elemét. A jobb agyféltekés rajzolás a realisztikus rajzolás és a klasszikus rajzolás között számottevő különbség nincsen. Mindhárom közös nevezője a figyelmed tudatos irányítása.

Manapság nagyon divatosak lettek a jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Ha rajztanfolyamról esik szó, akkor tízből hét embernek a jobb agyféltekés rajztanfolyamok ugranak be először. A legtöbb ember fejében a jobb agyféltekés rajzolás valami nagyon más és különleges dolgot jelent. Ahogy fentebb írtam, a lényeget tekintve számottevő különbség nincsen a jobb agyféltekés rajzolás és mondjuk egy hagyományos értelemben vett klasszikus rajzolás között. 

Nagyon röviden megfogalmazva a különbség az, hogy az egyik irányzat a realisztikus rajzoláson belül más dolgokat emel ki és tart fókuszban, mint a másik rajztanulási módszer. 

Ami pedig közös és lényeges momentum, az a figyelmed tudatod irányítása. Az általam tartott rajztanfolyamokon a figyelmedet helyezem központba és erre építem fel az egész tanfolyamot. Azzal foglalkozom, hogy hogyan működik rajztanítás során az, amit megtapasztaltam, és azokkal az általános problémákra helyezem a hangsúlyt, amelyek a legtöbb emberben felmerülnek rajzolás közben.

Azt javaslom, ha szeretnél rajzolni tanulni, akkor ne azt nézd, hogy jobb agyféltekés rajztanfolyamnak hívják vagy bármi másnak, hanem járj utána az adott rajzoktatónál, hogy mit kínál és ehhez képest te miben szeretnél fejlődni. Ez idő és energia ráfordítás, de hidd el megéri a saját érdekedben, hogy olyan rajztanfolyamra iratkozz be, ami hasznos lesz számodra.

Én is használom a jobb agyféltekés rajztanfolyam elnevezést, mert a legtöbben erre gondolnak, amikor rajztanfolyamról vagy rajztanulásról beszélünk. De a lényeg a figyelmünk tudatos irányításában rejlik.